Instant
Instant
VI., Nagymező u. 38
H-V: 12-03
311-0704

A negyedik születésnapját 2012. szeptember végén ünneplő Instant a hétker helyett a Pesti Broadwayen vetette meg a lábát. (Lehet, hogy ők csinálták okosan?) S nem csupán ezzel tűntek ki a többi romkocsma közül.A két összenyitott egykori bérházépület ugyanis a dekorációért felelős ifjú ipar-és képzőművészekből álló csapat keze nyomán igazi labirintussá változott, fejünk felett pedig halraj vonult. A szobákban bolyongva olyan bizarr tárgyakba botolhattunk, mint a kiszuperált fogorvosi szék vagy a 90-es évekből itt ragadt flipper asztal, de volt olyan helyiség, ami nemes egyszerűséggel tótágast állt. Keddenként itt volt az Ablak-A-Dubra, péntekenként a Deck Attack partysorozat a Radio Cafeból ismert Infragandhival.

Aztán jött a nyár, s az Instant bezárt de azt ígérte, hogy ősszel visszajön. S mi vártuk izgatottan és nézegettük a honlapot, ami - Szuhay Gergely keze munkájának köszönhetően - igazi szűrreál-barokk-tobzódás. S lőn, az Instant újjászületés-partit tartott három éjjel s napon át, mi pedig ismét beléptünk a szentélybe, nagyságos bagoly szárnyai s oltalma alá helyeztük magunkat, s közben striguláztuk, mi maradt és mi minden lett más.

Az új Instant profi, nagyon profi. Van, aki ujjong majd emiatt, hogy gyerekek, eddig ilyen csak Londonban, meg Berlinben, de most már itt van nekünk is, mások meg fanyalogni fognak, mint mikor kedvenc alternatív zenekarjuk tagjai végre megtanultak zenélni, és 200-nál is több kazettát adtak el, hogy ez már mainstream, ebből már kiveszett a lázadás, itt már a tömegigények kielégítése folyik, kérem szépen.

Mi azt láttuk, hogy megmaradtak az izgalmas-kis szoba zugok, a profi WC-s nénik, legnagyobb örömünkre tanyát vert a Tilos Rádió a Tilos Parkban, de a hajdanvolt enteriőrök, installációk és vizuális gegek immár egy átfogó koncepció részei, amely a sűrű sötét erdőből merített. A halak elúsztak, de itt van nekünk a nekünk a nyúlcsorda, melyre fényfestett rókák csorgatják nyálukat a bokrok mögött, a szórakozók népe felett pedig világító szemeivel őrködik a szárnyas-kebles óriásbagoly (A szívünket leginkább egy aprócska részlet, az emeleti pulttal szemközti falon elhelyezett Gőgös Gúnár Gedeon - vagy Mosó Masa Mosodája? illusztráció dobogtatta meg).

A pultusokat valószínűleg külön castingon válogatták össze, mert mindenki igen pörgős és egyedi. aki éhes lesz, annak a szomszéd gyrososig sem kell kijutnia, házon belül van a hotdog.

Ami kicsit rossz érzéssel töltött el, az a nagyon nagy, hallgatag és fekete emberek elhelyezkedése a stratégiai pontokon, de lehet, hogy csak kijöttem a security melletti bulizás rutinjából.

Az ígért Vaddiszkó (könnyű zenei állomás) kicsit dohosnak tűnt, reméljük, a forró hangulat majd kiszárítja. Mert látogató, az lesz bőven - jó vadászatot!
Galéria
Programajánló