Instant - Romkocsmák Budapesten
Instant
Instant
VII., Akácfa utca 51.
H-V: 16-06
311-0704

2016 végén röppent fel a hír, hogy bezárják az Instantot. Pánik, miegymás. Aztán némi csend után nemrég újra elkezdtek beszélni róla, terjedtek a pletykák a miértekről és a hogyan továbbokról, aztán jött a bejelentés: összeolvad a Fogassal.

A Nagymező utcai Instant története 2008-ban kezdődött, még a romkocsmázás hajnalán. 2010-ben komoly designváltáson estek át, ami nagyot lendített az Instant hírén, a létrehozott labirintusos buja meseerdő nem csak profi volt, de roppant atmoszférikus is.
 
A Fogashoz hasonlóan kezdetben ők is az undergroundra koncentráltak, nemcsak zenére, kultúrára is; működött galéria, voltak könyvbemutatók, alternatív színház, élő zene, és még sorolhatnánk. Innen indult egyébként az azóta Akváriumot és az A38 Hajót is megtöltő Random Trip koncertsorozat, de az InStart névre keresztelt saját akusztikus koncertsorozatuk is kifejezetten sikeres volt éveken át. Nem is beszélve a reggelig tartó, külföldiek által is nagyon felkapott bulikról. 
 
2017 márciusában azonban lejárt a bérleti szerződésük, a tulajdonos pedig inkább szállodát nyitna. A történetnek azonban ezzel koránt sincs vége, csupán új fejezetet kezdenek, mégpedig a Fogassal közösen. A Nagyok, együtt. Nem össze- vagy beolvadásról van szó, hanem együtt létezésről, a két hely ugyanis megtartja az eddigi profilját és az arculati különbséget; a Fogasház épületében működik az Instant, a Fogaskert marad, de érintetlenül hagyják az emeleti Lärmot és a Liebling teraszt és éttermet is. Ám eddig a titokban tartott, azaz csak ki nem használt pincehelyiségeket és irodákat is a komplexumhoz csatolják, így az eddigi terület 1200 négyzetméterrel bővül ki, úgyhogy hely lesz bőven mindenkinek. 


Kapcsolódó cikkek


Programajánló