Élesztő - Romkocsmák Budapesten
Élesztő
Élesztő
IX., Tőzoltó u. 22.
H-V: 15.00-3.00
+ 36 70 233 5052

 

Míg a bor-és pálinkakultúra évek óta kitartóan virágzik, a sörről eddig ugyanez nem volt elmondható. Az újdonságot leginkább a ciderek és a citromos, sörök megjelenése jelentette - egészen a Főzdefeszt megrendezéséig. Bart Dani, a fesztivál szervezője ezzel a rendezvénnyel hozta be a köztudatba a kézmőves sörök fogalmát és indította el azt a lavinát - ami, reményeink szerint - totális hazai sörforradalomhoz vezet majd.A fesztivál után a Szimpla kertben kezdtek el először kézmőves sört árulni - ez volt az a bizonyos Keserő méz.
A folyamat következő, örvendetes állomása, hogy Dani immár saját helyen - a korábbi Tündérgyár területén, a Trafó mellett megnyitotta az Élesztőt, a romkocsma hangulattal nyakon öntött kézmőves sör-kánaánt, ún. multi-tap bárt, ahol csapról lehet inni 17-féle kézmőves sört.

A tulajdonosok hisznek abban, hogy a kézmőves sörök megjelenése és elterjedése a másik nagy dobás lehet a romkocsma-kultuszt követően - ilyen ugyanis nem nagyon van másutt! (Csinál is gyorsan Berlinben egy Főzdefesztet, ősszel)
Persze további tervekkel nem kell mindjárt a szomszédba menni: udvari közösségi főzés, filmklubok és koncertek és a szomszéd Trafó is át-átruccan néha előadásokkal.

A Tündérgyár-outfit még nem múlt el nyomtalanul, de a hely várhatóan még számos átalakuláson megy majd keresztül - hostel az emeleten, kézmőves sörfőző iskola a Corvinussal karöltve, sörvacsorák, lakásétterem....csak győzzük szusszal és sörrel.
Programajánló